Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Δημιουργήθηκε το 1988 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ.Γιάννη Θεοδωρόπουλο και από το 1990 την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος κ. Τάκης Μανιάτης.
     Ερμηνεύει έργα προκλασσικής περιόδου, θρησκευτική μουσική, παραδοσιακά Ελληνικά τραγούδια έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
     Εχει εμφανιστεί σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλά φεστιβάλ Ελληνικών πόλεων. Εχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές και στην ΕΡΑ 3 στην εκπομπή '' ΟΙ Ελληνικές Χορωδίες " της Ράνιας Βισβάρδη.
     Από το 1998 ξεκίνησε τις εμφανίσεις της εκτός Ελλάδας, από τη πόλη Καζανλάκ της Βουλγαρίας
     Το 1999 εμφανίστηκε στις πόλεις Pontda, Bergamo και Cisano της Βόρειας Ιταλίας
     Το 2000 πραγματοποίησε συναυλίες στη Δρέσδη της Γερμανίας και στη πόλη Trebechoviche της Τσεχίας. Το Δεκέμβριο του 2000 συμμετέχει στο φεστιβάλ "Ημέρες θρησκευτικής μουσικής" στη πόλη Brasov της Ρουμανίας
      Το 2002 εμφανίζεται στη πάλι στη πόλη Brasov προσκεκλημένη της εκεί Ελληνικής κοινότητας στην εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κάτω Πολεμιδών στη Λεμεσό της Κύπρου.
     
      Το Σεπτέμβριο του 2003 εμφανίζεται σε επετειακές εκδηλώσεις στην Οδησσό της Ουκρανίας, προσκεκημμένη του Πανεπιστημίου Mechnikov και του ιδρύματος Ελληνικού πολιτισμού της πόλης
      Πραγματοποίησε εμφανίσεις στα Ελληνόφωνα χωριά της Κατω Ιταλίας, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και το 2008 πάλι στο Brasov της Ρουμανίας προσκεκλημένη από την Χορωδία Melos του ιδρύματος Andrea Muresanou.
      Τιμήθηκε από την ένωση Χορωδιών Ελλάδος με το βραβείο " Ανδρέας Παρίδης" για την ουσιαστική και συνεχή αναπτυξιακή της πορεία. Κορυφαίο της επίτευγμα , η συνεργασία και σύμπραξη της σε μουσικές εκτελέσεις με τον αείμνηστο αρχιμουσικό Μιλτιάδη Καρύδη.
      Είναι ιδρυτικό μέλος της στέγης Ελληνικών Χορωδιών και έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Υγείας και την Ελληνική Ραδιοφωνία για την υποστήριξη και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος
      Διοργανώνει κάθε χρόνο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ποικίλου θεματικού περιεχομένου και Διεθνείς Χορωδιακές συναντήσεις στην Ερμιόνη.
      Από το καλοκαίρι του 2007 διοργανώνει δεκαήμερο Διεθνές Φεστιβάλ θεματικού χαρακτήρα παράλληλα με τις χορωδιακές συναντήσεις, με προσκαλεσμένους καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου