Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αφιέρωμα στον Fatos Jaho

Σε ηλικία 57 ετών πέθανε ο καθηγητής Φάτος Jaho.

Ο Fatos Jaho ήταν καθηγητής Φαγκότο στη Μουσική Ακαδημία των Τιράνων και ιδρυτής - καθηγητής της σχολής Φαγκότο στη συμφωνική ορχήστρα της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο.  Αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική και υπήρξε σύμβολο ταλέντου, πάθους και εργατικότητας. Απέκτησε διεθνή φήμη και αναγνώριση και άφησε πίσω του πλήθος ικανών μαθητών. Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης ήταν προικισμένος με σπάνια χαρίσματα. Αξιοθαύμαστη η ευγένεια του χαραχτήρα του και τα φιλικά του αισθήματα. Ευτύχησε να δημιουργήσει οικογένεια με τη σύζυγό του Valentina, υψίφωνο της όπερας, και τα δύο τους παιδιά Ariona πρώτο βιολί στη συμφωνική ορχήστρα της ραδιοφωνίας του Ανόβερο στη Γερμανία και τον Ermal νέο Φαγκοτίστα με ευρωπαϊκή σταδιοδρομία. 
Όλη η οικογένεια Jaho συμμετείχε και παρουσίασε συναυλίες στο φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού στο κτήμα Μάνεση στο Πόρτο Χέλι, από το 2011. 






Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τον Fatos Jaho και να μας περιβάλει με την αγάπη και τη φιλία του. Ορισμένα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας έζησαν με μοναδικό τρόπο την παιδαγωγική του φροντίδα κατά την προετοιμασία της συναυλίας τον Αύγουστο του 2014. Το κοινό της Ερμιονίδας πήρε γεύση από την τέχνη του Fatos, της οικογένειάς του και του μαθητή του Οδυσσέα Μπάσσιου, Φαγκοτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κατά την εκδήλωση "Υπό το Σεληνόφως" στις 10 Αυγούστου 2014 στην Κοιλάδα, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας. Ιδιαίτερη αναφορά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση πρέπει να γίνει στα κολακευτικά σχόλια της κ. Λίτας Λιβανού, για το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των συντελεστών της συναυλίας. 
Το κοινό και οι επισκέπτες της Ερμιονίδας είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τον αείμνηστο καθηγητή και τα μέλη της οικογένειάς του, στις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν το 2013 & 2014 στο χώρο της Αρχαίας πόλης των Αλιέων και διοργανώθηκαν από το Δήμο Ερμιονίδας, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Πορτοχελίου και του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης.
Ας είναι αιώνια η μνήμη του!
Σε όλες τις εκδηλώσεις όλοι οι συντελεστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου